mandag 16. mai 2011

Betaler du for dyremisshandling?

De fleste bør nok svare ja på dette, selv om de ikke er fullt klar over det. De fleste bruker dyretestet sminke hver dag, dette er fordi det er lite opplyst om det, og fordi de fleste merkene man kan få kjøpt er dyretestet. Eller fleste å fleste. Visst du går på f.eks vita så kan du kun finne 2 sminke merker som ikke er testet på dyr, gosh og isaDora. Har ikke satt meg inn i det andre vita selger, men av de store sminke "standene" de har så er det kun de to som ikke er dyretestet. I sommer bestemte jeg meg for å ikke kjøpe noe som er dyretestet, dette har faktisk gått overaskende bra, selv om jeg har bommet noen ganger(ikke med vilje).

En av grunnene til at man ikke tenker mye på det er fordi det ikke skjer i Norge. Alle produktene som er dyretestet er importert fra andre land, og derfor er det mange som sier "Det er ikke noe vi kan gjøre med det", men visst færre og færre kjøper dyretesta produkter vil de til slutt selge så lite at det ikke er lønnsomt å ha produktene sine i Norge lengre. Dette vil nok aldri skje, men det er lov å drømme.

Og en siste ting, alle dere som er imot dyremisshandling, tenk over hva dere kjøper, kanskje er du en av dem som betaler for det? HER  kan dere finne ut hvilke merker som er dyretestet, og ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar